10 leggyakoribb ok, amiért elindul valaki az önismeret útján


Kíváncsi vagy mi a 10 leggyakoribb ok, hogy valaki elindul az önismereti úton a tudatosság felé?

Egy jó ideje figyelem, milyen indokokkal keresnek meg az emberek, hogy 10 leggyakoribb ok, hogy valaki elindul az önismereti úton a tudatosság felésegítsek nekik. Minek kell törté
njen egy ember életében, hogy elkezdjen magával foglalkozni? Erre válaszként szedtem össze ezt a listát.
1. Depresszió. Ez az a helyzet, amikor az ember kilátástalannak látja az életét, úgy érzi már semmi sem segíthet rajta, akár több életterületen is azt érzi nincs már hogyan tovább. A jó hír az, mindig van hogyan tovább, csak látod a fától az erdőt.
2. Párkapcsolati problémák. Ez természetesen az elsővel együtt is megjelenhet. Itt első körben vagy a párunkat (ha van) vagy magunkat hibáztatjuk vagy mindenkit. Be kell valljam ez a kedvenc területem, hiszen ezen a téren fejlődtem a legtöbbet. A hibáztatást és az áldozat szerepet is le lehet tenni viszonylag hamar és akkor megjön a bátorság a változtatásra.
3. Konfliktusok a családban. Ez az a terület, ami a párkapcsolat mellett a legerősebben hat ránk, mert pénz nélkül még csak megvan az ember, de szerető család nélkül nehezebben. Természetesen erre is van megoldás.
4. Testi betegségek. Itt azokat értem amivel már nehezen lehet együtt élni, ritkán jön valaki pl. gluténérzékenységgel. Mivel több a női megkeresés ezért elmondható, hogy nőgyógyászati problémákkal keresnek meg leginkább.
5. Munkahelyi problémák. Ez a terület szintén nagy hatással van ránk hisz napi 8-10 órát vagyunk a munkahelyünkön és a munkatársaink között.
6. Önbizalmi problémák
7. Pénzügyi problémák
8. Pánikbetegség
9. Fóbiák
10. Útkeresők. Ők azok, akik az életútjukat keresik és még nem tudják mivel is kellene jobban foglalkozniuk.
Természetesen a lista igen hosszú lehetne, itt most a leginkább előfordulókra koncentráltam.
Ha a listán lévők közül egy is érint téged, ideje elindulnod az úton!
Írta: Tüskés Bea (www.facebook.com/lelekoldas, 0670/517-54-52)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük