A fejlődés és a lélektársak kapcsolata


 

Sokszor találkozom azzal, hogy valaki mondja, hogy x éve kiderült ki a lélektársa és, hogy nem érti miért nincs vele vagy nem is találkoznak azóta.

Először is néhány gondolatot osztanék meg veletek. Fontos tisztázni, hogy egy embernek egyszerre több lélektársa van. Ezekből van olyan, aki egynemű vele mások pedig nem, van olyan aki a föld másik részén él, de még így is van jó néhány ellenkező nemű ember akivel potenciálisan társas kapcsolatban élhet.

Visszatérve az első gondolatomhoz, el kell mondjam, hogy ahogy a lélek fejlődik több esetben lecserélődnek a lélekcsaládok és a lélektársak. Ez miért lehet? Azért, mert akivel egyszer egy szinten voltunk energetikailag, az nem jelenti azt, hogy mindig egyszerre fogunk fejlődni, vannak, akiket idővel lehagyunk, vannak akik viszont túlszárnyalnak minket. Nincs is ezzel semmi gond, csak ne ragadjunk bele abba, hogy xy márpedig a mi lélektársunk. Mert sok esetben ez idővel változik. Az az ember, akivel 10 éve összerezegtetek és együtt fejlődtetek valamiben nem biztos, hogy most is ott tart ahol te. Ezeket a már nem tápláló kapcsolatokat legyen, az párkapcsolat vagy baráti kapcsolat idővel el kell engedni. Ezért érdemes azt feltenni időről időre, hogy egy kapcsolat táplál –e téged vagy sem. Ha pozitív a válasz, akkor szuper, érdemes tovább fenntartani, ha pedig nemleges a válasz, jobban járunk, ha elengedjük. (lehet, csak egy időre, kérdésben kell lenni folyamatosan)

Egy ideje én hanyagolom is ezt a lélektárs szót a saját szótáramból, inkább a neked megfelelő társ megfogalmazást használom. Ő az aki pillanatnyilag összerezeg veled és táplál téged. Mivel a Mostban élünk nem a Múltban és a Jövőben, így célszerű olyan társat kérni, aki a mostani igényeidnek megfelel.

Milyen is a neked megfelelő társ? Olyan, akivel kölcsönösen tápláljátok egymást. Nyugodtan felteheted a kérdést, hogy ha vele vagy az neked többet teremt-e? Fontos, hogy jó legyen vele a szex, mert enélkül a kapcsolat nem fog működni. Utoljára hagytam a talán legfontosabbat, hogy megvan-e a szabadságod mellette? Lehetsz az, aki igazán vagy, úgy is, ha együtt vagytok? Ha nem, akkor nem ő az akit keresel.

Itt tud az a manapság oly népszerű ikerláng téma becsatlakozni a cikkembe. Sok karma, meg előző életes feladatok, amik miatt hánytatott lehet a két ember közötti viszony és akadályoztatva van a két lélek egymásra találása. Mondják, hogy ha össze kerülnek akkor az maga az egység meg a paradicsom. Ha mélyen belegondolsz, te aki most élsz, azzal akarod eltölteni az idődet, hogy boldogtalanul vágyakozol valaki iránt aki lehet sosem lesz a tiéd? Én nem hiszem, hogy ez lenne a számodra a legjobb választás, de minden rajtad múlik, én csak elmondom, én mit választanék. Én a Mostban élek, tehát ebből hozom ki a maximumot, nem várok senkire, nem vezekelek. Egyszerűen boldog vagyok egy nekem megfelelő társsal, akivel önmagam lehetek, és pont úgy szeret, amilyen vagyok.

Egy ideje hiszem, hogy egyáltalán nem kell feladatokat elvégezni, szenvedni, van egy egyszerűbb, örömtelibb út is az életben, én azon az úton járok.

A témában lévő programjaimat itt találod.

Lélektárs behívó meditációm leírását itt olvashatod.